Vi rekommenderar

Genom den verksamhet vi har på gården, knyter vi kontakter och har samarbeten med andra företagare runt omkring Ekhamn och ibland även lite längre bort. Här vill vi tipsa om några av dem. Hälsa från oss på Ekhamn när du kontaktar dem!

Aktiviteter och underhållning

Hans Odöö som Carl von LinnéI en av flyglarna på gården har Uppsalaprofilen och Linnétolkaren Hans Odöö sitt kontor. Till en fest, middag eller konferens kan du anlita honom för att på ett underhållande sätt berätta om Linné, sina resor i fjärran land eller om Uppsalas historia. Hans har telefon 070-855 66 22 och e-post odoo@mac.com.

 

Peter JezewskiPeter Jezewski och gänget bakom Be Bop A Luba har varit på Ekhamn flera gånger. Vill du själv anlita Peter & co för din fest eller event kontaktar du Anneli Strand på telefon 073-511 16 16 eller via e-post info@bebopaluba.com.

 

Den folkkäre artisten Jan Johansen, framgångsrik i melodifestivalen och Eurovision Song Contest, är en återkommande gäst på Ekhamn. För att boka honom som trubadur eller med andra musiker kontaktar du honom på jan@janjohansen.com.

 

Ljud, ljus och musik till bröllopet, festen, invigning, dansshow, öppet hus, modevisning, jul eller sommarfesten. På discjockey.nu hittar du en en engagerad DJ med många års erfarenhet som kan hjälpa till med både planeringen och utförandet.

 

Om du vill roas och underhållas med magi som tema rekommenderar vi trollkarlen Mr. Dannyman. Han erbjuder klassiskt trolleri när det är som bäst, presenterat på ett lättsamt och underhållande sätt.

 

Om du är nyfiken på vad Knivsta har att erbjuda rekommenderar vi ett besök på Visit Knivsta. Där finns många tips om vad som händer på orten samt andra platser som kan vara värda ett besök.

 

Mat och bakverk

Nästes GrönaVill du bjuda på ekologiska och närodlade grönsaker rekommenderar vi våra grannar på Näsets Gröna. I sin trädgård och sina växthus finns mycket gott och nyttigt. Ring Elisabeth Secher på telefon 070-672 06 32 eller skicka ett mail till elisabeth@nasetsgrona.se.

 

HambergsNär du vill ha hjälp att ordna maten på Ekhamn rekommenderar vi bland annat Hambergs Catering i Uppsala som ordnat maten till många av våra gäster. Kontakta Joel Hamberg på 070-961 15 51 eller via e-post på catering@hambergs.se.

 

Cajsas Kök är också en uppskattad och återkommande leverantör av catering till Ekhamns gäster. De kan även hjälpa till att planera och koordinera ditt evenemang samt ordna med serveringen. Prata med deras koordinatorer på 018-130 190 eller via e-post på info@cajsas-kok.se.

 

Knivsta Bageri & KonditoriGoda bakverk är ofta en viktig del av ett lyckat arrangemang. Vi vill tipsa om Knivsta Bageri & Konditori. Kontakta Karin Hansson på 018-38 04 15 eller via e-post på info@knivstabageri.se.

 

Övrigt för fest och event

BröllopsgårdenOm du planerar ett bröllop rekommenderar vi att du tittar på kläder till brudparet hos Bröllopsgården. De har ett stort sortiment och finns strax väster om Uppsala. Ring Sonja Engelholm Pettersson på 070-83 27 995  eller skicka ett mail till info@brollopsgarden.se.

 

När du behöver blommor till din fest eller bröllop rekommenderar vi den lokala blomsteraffären i Knivsta – Blomsterhörnet. De hjälper dig med allt du behöver. Kontakta Bandana Kumar på 070-943 24 23 eller via mail info@blomsterhornetknivsta.see.

 

Bygg och entreprenad

Helenius ByggOmbyggnaden och renoveringen av Ekhamn har utförts av Helenius Bygg som dessutom är grannar till oss. Ett familjeföretag som är kunniga, noggranna, trevliga och har många bra idéer. Ring Johan Helenius på 070-662 77 18 och berätta om ditt byggprojekt, eller maila till johan@heleniusbygg.se.

 

Conny Lindströms ElElinstallationerna på Ekhamn har utförts av Conny Lindströms El som vi har anlitat sen 1992. Conny har flera duktiga medarbetare som gjort ett bra jobb med all vår el. Conny når du på 070-944 69 00 eller conny@port22.se.

 

KF Larssons RörfirmaEn bra rörmokare är guld värd. Andreas Larsson som har KF Larssons Rörfirma är både snabb och duktig. Vare sig det gäller vanlig VVS eller värmesystem är han ett säkert kort. Du når honom på 070-535 99 92 och info@kflarssonsrorfirma.se.

 

Målningsarbetet på Ekhamn har utförts av Terra Måleri som också är ett Knivstaföretag. Ta kontakt med Lars Larsson på telefon 070-632 30 32 eller via e-post terramaleri@telia.com om du behöver hjälp.

När det gäller större anläggningsarbeten som t ex vägar, avlopp mm använder vi Bröderna Blombergs Entreprenad som också finns i närområdet. Kontakta Thomas Blomberg på telefon 070-826 10 09 eller via e-post thomas.blomberg@hotmail.com.