Hugg din egen gran

Julgranar på Ekhamn

Att välja ut och hugga sin egen julgran i skogen är en spännande upplevelse för både stora och små. Vi på Ekhamn har länge haft det som tradition i familjen och nu har även du och din familj möjlighet att uppleva detta.

En söndag i december öppnar vi varje år upp vår herrgård – som ligger mellan Uppsala och Stockholm – för er som vill hämta en egen gran i våra skogar. Eftersom vi inte har en julgransodling, utan ni hämtar granarna i den ”vanliga” skogen, finns bara ett begränsat antal granar som väntar på att få fira jul hemma hos en familj. Det är spännande att gå runt i skogen och leta julgran, men ibland tar det en stund att hitta just den man vill ha – så ha tålamod!

Så här går det till att hugga sin gran hos oss:
– Du bokar en ledig tid och betalar för gran och antal deltagare i förväg.
– Ni kommer till Ekhamn strax före bokad tid för avprickning och information.
– Ni får skjuts ut i skogen eller promenerar dit själva. Vår karta visar var granarna finns.
– Låna en såg, eller använd er egen, och välj ut och hämta den gran ni gillar bäst.
– Sen går eller skjutsas ni och granen tillbaka till herrgården.
– Vi bjuder på glögg, kaffe, te, varm choklad, saft, bullar mm samt varm korv att grilla vid våra lägereldar.
– Alla barn får besöka vår spökkällare – tillsammans med en vuxen om det känns läskigt – och hämta en godispåse.

Grundpriset för att hämta hem en gran är 500 kr (upp till 3 m hög). Utöver det betalar varje vuxen 300 kr och varje barn 3-15 år 175 kr. En familj med t ex två vuxna och två barn betalar alltså 500 + 2×300 + 2×175 = 1.450 kr.

I mitten av november öppnar vi anmälan till årets julgranshuggning. Då kommer du att finna ett formulär nedan som du använder för din anmälan. Vill du redan nu anmäla ditt intresse, skickar du ett mejl till info@ekhamn.se med dina kontaktuppgifter så kommer du att få en inbjudan när anmälan har öppnat.

Välkomna till Ekhamns skogar önskar Annie och Mikael Bengtson!

Biljetter

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Biljetter blir tillgänglig den20 November, 2023