I Ekhamns salonger – Konst och kreativitet 2015

Vernissage

Första helgen i juni 2015 hade vi öppet hus med utställning av tavlor, foton, smycken, textilier, skulpturer mm. 400 besökare kom och tittade på våra 12 konstnärer.

Upsala Nya Tidning gjorde ett reportage inför utställningen som du kan läsa här.

Våra utställare

Nedan är en kort presentation av utställarna. På vår Facebooksida för evenemanget kan du läsa mer och se prov på vad de visade upp.

Konst och kreativitet

Anne-Lie Norman

Anne-Lie Norman
För mig har skapandet alltid varit en stor del av mitt liv. Jag jobbar helst i blandteknik för det är så gränslöst. Min nyfikenhet för olika material har gjort mig till en mångsysslare inom konsten. När jag inte skapar eller håller på med musik så jobbar jag som fritidspedagog.

Annie Bengtson

Annie Bengtson
Jag har alltid varit intresserad och fascinerad av ädelstenar som jag tycker är naturens underverk. Jag är utbildad gemmolog och håller föredrag, trär om halsband och säljer råstenar och smycken med ädelstenar i olika färger genom mitt företag Gemake.
www.gemake.se

Carina Rehnberg

Carina Rehnberg
Jag började måla på Kursverksamheten hos Gamil Gabra 1980 och 1981. Jag målar både i olja och akvarell och har haft utställningar på Kursverksamheten och Pharmacia. Jag är också medlem i Uppsala konstnärsförening.

Charlotte Ullberg

Charlotte Ullberg
Jag fotograferade, ritade och målade mycket under uppväxtåren. Under studieperioden i Uppsala övergick jag till att måla kulisser till spex och sy fantasifulla spexkläder. Jag valde dock att utbilda mig till ekonom och marknadsstrateg. Vid sidan av mitt dagliga arbete som uppfödare på familjegården Vassunda-Örby går jag akvarellkurs för Siri Öryd i Sigtuna och har äntligen börjat måla igen.

Eira Ullberg

Eira Ullberg
Jag är textilkonstnär och har i mitt yrke skapat mönster till konfektions- och inredningstextil för dukar, vaxdukar, gardiner mm. Jag skapade även textila konsthantverk till företag och offentliga organisationer, bland annat draperier i blått och guld i S:t Göranskyrkan, samt en mindre kollektion festklänningar i handtryckta tyger med egna mönster. Dessutom målar jag akvareller.

Elon Öhman

Elon Öhman
I mitt konstnärliga arbete blandar jag ytterligheter som intuition och modern teknik. De verk som visas är resultatet av en lång process, som bland annat består av akrylmålning på duk, fotografering och tryck.
Som person vill jag tänja på gränserna och se var eller när de tippar över, hitta ytterligheterna. För mig är det spännande att se vad som finns bakom nästa hörn, det är även så jag jobbar med min konst.
www.slaglas.se

Eva Åkerman/Laine Åkerman

Laine Åkerman
Min mor, Laine Åkerman, kom till Sverige som flykting från Estland vid 20 års ålder och träffade min far. När Laine kunde ta ledigt från jordbruksarbetet ägnade hon mycket tid åt att skapa vävda och broderade bilder. Som inspiration fanns minnen, omgivningarna och drömmar. När Laine dog 2011, veckan före sin 90-års dag, lämnade hon efter sig ett mycket stort antal verk som jag nu ställer ut en liten del av.

Gabriella Luttrup

Gabriella Luttrup
Jag målar framförallt i akryl, på duk eller papper, men experimenterar gärna med andra material. Jag skriver också dikter och fotograferar. Mitt skapande kommer inifrån mig själv snarare än utifrån att avbilda det yttre och är en process där jag leker med färger och former. Former som gestaltar min kreativa resa och som springer ur mitt inre djupaste väsen…

Hans Odöö

Hans Odöö
Jag fotar allt som intresserar mig. Ofta under resor. Kommer gärna tillbaka till människor eller platser som fångat mitt intresse, för att försöka få ännu bättre bilder. Någon gång blir det artikel, ibland en bok.
Tidigt blev jag fotojournalist och var under många år medarbetare på Tidningen Vi. Numera är text och bild en syssla vid sidan av mitt arbete som gestaltare av Linné i Uppsala och över hela världen.
www.odoo.info

Mona Bengtson

Mona Bengtson
Jag har alltid haft en förkärlek för färg och form, mestadels kläder och smycken. Under det senaste året har stora silverringar med råsten av bland annat ametist, citrin och bergkristall fått stå i fokus. Dessa maffiga ringar är tillverkade på Sri Lanka och jag har designat dem tillsammans med min dotter Stina.

Stina Bengtson

Stina Bengtson
Jag tar kameran, datorn och annat smått och gott till hjälp när jag skapar. Jag tycker bland annat mycket om närbilder – det finns spännande och vackra motiv i allt! Nyfikenhet, lek, lust och skaparglädje är viktiga ingredienser i mitt utforskande av kreativiteten.

Ylva Dahlman

Ylva Dahlman
För mig är meningen med konsten att hålla det kreativa flödet levande. Genom måleri i olika tekniker, teckningar, texter och tredimensionella former leker jag på gränsen för min förmåga. Jag är utbildad arkitekt, som varvar konsten med att undervisa blivande landskapsarkitekter vid SLU i gestaltning och kreativt tänkande.
www.ylvadahlman.se