I Ekhamns salonger – Konst, kultur & kreativitet 2018

10-13 maj 2018 :: Konst, kultur & kreativitet

Under Kristi Himmelsfärdshelgen 10-13 maj hade vi öppet hus på Ekhamn med utställning och försäljning av målningar, foton, smycken, keramik mm. Många besökare gjorde en utflykt och gick runt i våra salonger och tittade på det som våra utställare visade upp och passade också på att ta en fika eller en korv eller glass på vår sjöterrass.

Öppettider

Torsdag 10 maj :: öppet kl 11-17 med vernissage kl 12 då vi bjöd på bubbel och tilltugg
Fredag 11 maj :: öppet kl 10-17, vi fick besök av Knivsta-Sigtuna Veterantraktorklubb kl 12-13
Lördag 12 maj :: öppet kl 10-17
Söndag 13 maj :: öppet kl 10-16

Besök av gammelåk!

De som kom körandes i en bil, mc, traktor e dyl som var 40 år eller äldre fick parkera uppe vid herrgården och blev bjudna på fika för två personer.

Våra utställare

Nedan presenteras de utställare som var med. Som vanligt var det ett varierat utbud från konstsmide till tavlor och smycken.

Agneta ErikssonAgneta Eriksson
Skapande och design är ett av mina största intressen och numera också det som jag arbetar med till vardags. Jag hämtar mycket av min inspiration från det som jag omger mig med. Jag gjuter i betong som är vackert, modernt, mångsidigt och framförallt hållbart både för trädgård och hem. Dessutom målar och klär jag om gamla slitna möbler så de blir som nya.
076-028 55 03
dekorativahem@gmail.com
www.dekorativahem.se

 

Anders FredrikssonAnders Fredriksson
Jag är konstsmed på deltid som ett sätt att koppla av från mitt vanliga arbete. Jag jobbar helst med återvunnet järn på grund av miljön och den patinerade ytan samt använder gamla smidesverktyg och koleldad ässja. Arbetar gärna på uppdrag i samråd med beställaren. Det är ett unikt hantverk så det blir aldrig två lika utförande.
070-496 76 96
anders.fred@telia.com

 

Annie BengtsonAnnie Bengtson
Jag har alltid varit intresserad och fascinerad av ädelstenar som jag tycker är naturens underverk. Jag är utbildad gemmolog och håller föredrag, trär om halsband och säljer råstenar och smycken med ädelstenar i olika färger genom mitt företag Gemake.
070-557 06 22
annie@gemake.se
www.gemake.se

 

Canilla Enskär
Sången har alltid varit en stor del av mitt liv. Att arbeta med texter och tolkningar av musik är en utmaning och en mycket spännande och kreativ process. Mitt album är en resa genom tiden med klassiska Monica Z låtar till nyare verk av Bo Kaspers Orkester, Håkans Hellström och KENT – allt i Jazzens tecken.
073-460 33 51
hej@canillaenskar.se
www.canillaenskar.se

 

Charlotta BlomgrenCharlotta Blomgren
Jag har provat på många olika uttrycksformer under mitt liv, men har mest sysslat med måleri med hjälp av olika tekniker. För två år sedan steg jag in i akvarellens värld och där är jag nu. I akvarellen finns så mycket att upptäcka och experimentera med.
070-605 35 96
chablo@hotmail.se
www.charlottablomgrenkonst.se

 

Christina ÅbergChristina Åberg
Jag tillverkar brukskeramik i stengodslera. Föremål som tål att användas i vardagen. Drejar väl mest men det händer att jag kavlar ibland. Bränner även Raku emellanåt, en väldigt spännande teknik som jag håller på att utforska mer om.
073-593 09 91
info@ciskeramik.se
www.ciskeramik.se

 

Hans OdööHans Odöö
Jag fotar allt som intresserar mig. Ofta under resor. Kommer gärna tillbaka till människor eller platser som fångat mitt intresse, för att försöka få ännu bättre bilder. Någon gång blir det artikel, ibland en bok. Tidigt blev jag fotojournalist och var under många år medarbetare på Tidningen Vi. Numera är text och bild en syssla vid sidan av mitt arbete som gestaltare av Linné i Uppsala och över hela världen.
070-855 66 22
odoo@me.com
www.odoo.info

 

Lennart Runnding
Under mina 46 år som brevbärare i Knivsta har jag sett alla delar av orten och hur den har utvecklats. Nu samlar jag in alla bilder kan få tag på från Knivsta och ser mig som Knivstahistoriker. I mitt arkiv har jag närmare 6.000 bilder och ett urval av dem visar jag upp på Ekhamn tillsammans med min och Rolf Janssons bok om Ängby Park.
070-511 28 39
lennart.runnding@comhem.se
www.facebook.com/lennart.runnding

 

PeA Landström
Nyinflyttad norrbottning med hjärteroten begravd i lappmarkens myrland. Har studerat nybyggarnas och den samiska kulturen och klädedräkter. Gestaltar våra inre landskap till ett fiktivt yttre. Färgsprakande kläde kontra grå vadmal. Målar mest i akryl och olja men har även arbetat med emalj och skulptur. Ser fram emot att upptäcka en ny färgpalett och ta in det uppländska ljuset.
070-659 60 65
pealan49@gmail.com

 

Sonja Ernst-ForsgrenSonja Ernst-Forsgren
Välkommen till RingBling. Jag tillverkar unika ringar av aluminiumtråd i olika färger och styrkor. Ringarna uppskattas av såväl unga som äldre som gärna kombinerar sin övriga ”outfit” med en färgklick. Min inspiration hittade jag i Belgien och min kreativitet känner inga gränser.
072-202 05 82
info@ringbling.se
www.ringbling.se