I Ekhamns salonger – Konst, kultur & kreativitet 2017

25-28 maj 2017 :: Konst, kultur & kreativitet

Under Kristi Himmelsfärdshelgen 25-28 maj hade vi öppet hus på Ekhamn med utställning och försäljning av målningar, foton, smycken, keramik mm. Många gjorde en utflykt och gick runt i våra salonger och tittade på det som våra utställare visar upp. Man passade också på att ta en fika eller kanske åt en korv eller glass på vår sjöterrass.

Ett tiotal gammelbilar besökte oss också och finparkerade uppe vid herrgården så att alla kunde titta på klenoderna. Några av dem finns förevigade på vår facebooksida, liksom film och bilder från Knivsta-Sigtuna Veterantraktorklubb som gästade oss med ett 30-tal traktorer på lördagen.

Våra utställare

Nedan presenteras årets utställare. Som vanligt var det ett varierat utbud från smide till tavlor och smycken.

Vinnare i vår tävling

I samband med utställningen hade vi en tävling där det gällde att identifiera olika tavlor och andra föremål som fanns utställda. Nu är vinnarna utsedda och följande tävlande har vunnit varsitt pris:

– Annica Hedemann vann en ring (A) av Sonja Ernst-Forsgren
– Barbro Landström vann en tavla (F) av Kent Mellberg
– Bibbi Lundmark vann en tavla (D) av Marie Lindström
– Elin Svensson vann en kulspiral (G) av Fredrik Sköld
– Eva Andersson vann en tavla (C) av Renate Armatys
– Gunilla Alström vann en badtunnehyra (B) av Sagolik Upplevelse
– Leif Björkelöv vann en tavla (E) av Lis Hellström
– Sofia Spolander vann en tavla (H) av Charlotta Blomberg

Grattis till alla vinnare! Ni kontaktas personligen och får hämta ert pris på Ekhamn.

Anders FredrikssonAnders Fredriksson
Jag är konstsmed på deltid som ett sätt att koppla av från mitt vanliga arbete. Jag jobbar helst med återvunnet järn på grund av miljön och den patinerade ytan samt använder gamla smidesverktyg och koleldad ässja. Arbetar gärna på uppdrag i samråd med beställaren. Det är ett unikt hantverk så det blir aldrig två lika utförande.
070-496 76 96
anders.fred@telia.com

 

Anne-Lie NormanAnne-Lie Norman
För mig har skapandet alltid varit en stor del av mitt liv. Jag jobbar helst i blandteknik för det är så gränslöst. Min nyfikenhet för olika material har gjort mig till en mångsysslare inom konsten.
070-171 29 59
anne-lie888@hotmail.com

 

Annie BengtsonAnnie Bengtson
Jag har alltid varit intresserad och fascinerad av ädelstenar som jag tycker är naturens underverk. Jag är utbildad gemmolog och håller föredrag, trär om halsband och säljer råstenar och smycken med ädelstenar i olika färger genom mitt företag Gemake.
070-557 06 22
annie@gemake.se
www.gemake.se

 

Charlotta BlomgrenCharlotta Blomgren
Jag har provat på många olika uttrycksformer under mitt liv, men har mest sysslat med måleri med hjälp av olika tekniker. För två år sedan steg jag in i akvarellens värld och där är jag nu. I akvarellen finns så mycket att upptäcka och experimentera med.
070-605 35 96
chablo@hotmail.se
www.charlottablomgrenkonst.se

 

Charlotte UllbergCharlotte Ullberg
Jag fotograferade, ritade och målade mycket under uppväxtåren. Under studieperioden i Uppsala övergick jag till att måla kulisser till spex och sy fantasifulla spexkläder. Jag har gått kurser i kroki, målning mm. Vid sidan av mitt arbete som uppfödare av ekologiskt gräsbeteskött vid Vassunda-Örby gård, går jag sedan några år kurs i akvarell för Siri Öryd i Sigtuna.
Jag kommer att ställa ut mina akvareller, men även ta med lammskinn för försäljning.
070-890 09 19
orbyangus@gmail.com

 

Christina ÅbergChristina Åberg
Jag tillverkar brukskeramik i stengodslera. Föremål som tål att användas i vardagen. Drejar väl mest men det händer att jag kavlar ibland. Bränner även Raku emellanåt, en väldigt spännande teknik som jag håller på att utforska mer om.
073-593 09 91
info@ciskeramik.se
www.ciskeramik.se

 

Fredrik SköldFredrik Sköld
Jag bor och arbetar som konstnär i Sverige. Tidigare bodde jag i New York i tio år och i Japan i två. Efter att under många år ha utforskat olika konst-medium så har jag sedan 2002 arbetat alltmer med att designa och bygga fontäner som unika konstverk och att måla tavlor inspirerade av naturen samt att göra kulspiraler. Kulspiralen består av en spiral med en glaskula i som när den roterar skapar en fantastisk illusion.
070-485 20 66
fredrik@soundofwater.se
www.kulspiraler.se
www.soundofwater.se

 

Hans OdööHans Odöö
Jag fotar allt som intresserar mig. Ofta under resor. Kommer gärna tillbaka till människor eller platser som fångat mitt intresse, för att försöka få ännu bättre bilder. Någon gång blir det artikel, ibland en bok. Tidigt blev jag fotojournalist och var under många år medarbetare på Tidningen Vi. Numera är text och bild en syssla vid sidan av mitt arbete som gestaltare av Linné i Uppsala och över hela världen.
070-855 66 22
odoo@me.com
www.odoo.info

 

Jonas EricsonJonas Ericson
Jag är självlärd och min upptäcktsresa i bildskapandet faller framåt i en daglig dans med linjer och färg. Teman kommer och går. Ofta försöker jag hitta intressanta motiv i urbana miljöer. Jag ritar nuförtiden mest med ritplatta kopplad till datorn. Jag försöker reducera verklighetens komplexitet till enkla och hanterbara linjer. Ljuset och färgernas interaktioner är något som fascinerar mig. Ibland tecknar jag från fantasin och då får bilderna ett annat bildspråk. Om en bild blir lyckad och får vara med på utställning trycks den i begränsad upplaga på fine art papper.
076-141 31 90
jonas_ericson@yahoo.com
jonasericson.wixsite.com/portfolio

 

Kent MellbergKent Mellberg
Jag är uppväxt i föräldrarnas färghandel på 50- och 60-talet. De umgicks med lokala konstnärer och gallerister, målade själva och hade ateljé i butiken. Lust för färg och form kom på så vis tidigt in i mitt liv.
Vid sidan av ordinarie yrkesliv har jag sedan dess producerat arbeten i t ex akryl, ler-och stengods, akvarell, silkscreen och olja.
072-398 98 39
kentmellberg@icloud.com

 

Lis HellströmLis Hellström
Jag var 5:e generation på Konstfack men kom sen att ägna mig mer åt Teater med start som 14-åring i Positifteatern i Uppsala. Efter teaterstudierna i Paris blev jag känd som Sveriges första clown för vuxna. Tillsammans med min far, skulptören Olof Hellström, utförde jag en 40 m lång tegelvägg på Kungsängsgatan i Uppsala.
Jag leder målarkurser i mitt hus på Fårö. Där jag gjort filmen ”Där klockorna stannar”. Jag har även fått humorpris med min grupp Clowndonnorna.
l-k.h@outlook.com
www.svenskakonstnarer.se/galleri/LisHellstrom

 

Marie LindströmMarie Lindström
Att måla är för mig energi och lust. Mina motiv är ofta färgstarka inte sällan fantasifulla naturmotiv och gärna med en lite humoristisk knorr. I mina tavlor tycker jag om att leka med kontraster såsom landet och staden. Andra återkommande favoriter är speglingar och masker. För mig är min konst ett sätt att skapa och dela med mig av glädje, inre styrka och ett litet fniss.
070-949 37 73
marielindstrom67@gmail.com

 

Renate ArmatysRenate Armatys
För ungefär sex år sedan upptäckte jag collografi som mitt nya uttrycksmedel. Jag hade innan dess under många år haft utställningar med bilder i vaxbatik, både i Danmark, där jag bodde till 1975, och sedan i Sverige.
De senaste åren har jag gått flera kurser med grafiska tekniker, senast i höstas den Stora konstkursen, del: Grafik på Folkuniversitetet i Stockholm. Jag älskar att experimentera med flerfärgstryck i kopparetsning, torrnål, linoleum, collografi och fotopolymergravyr. Plåtarna måste färgas in före varje tryckning och detta ger utrymme för överraskningar och en viss frihet. Varje blad med tryckvariationer blir ett original.
070-402 84 71
renate.armatys@blixtmail.se

 

Sonja Ernst-ForsgrenSonja Ernst-Forsgren
Välkommen till RingBling. Jag tillverkar unika ringar av aluminiumtråd i olika färger och styrkor. Ringarna uppskattas av såväl unga som äldre som gärna kombinerar sin övriga ”outfit” med en färgklick. Min inspiration hittade jag i Belgien och min kreativitet känner inga gränser.
072-202 05 82
sonja-ernst@web.de