I Ekhamns salonger – Konst, kultur & kreativitet 2016

Konst, kultur & kreativitet

10-12 juni 2016 :: Konst, kultur & kreativitet

Andra helgen i juni hade vi öppet hus med utställning och försäljning av målningar, foton, smycken, modellbåtar mm. Besökarna fick också träffa gänget bakom KnivstaRevyn som har 10-årsjubileum i år, samt Kjell Eriksson som berättade om sitt författarskap. Det fanns också tillfälle att fika och äta korv och glass på vår sjöterrass.

Våra utställare

Nedan är en presentation av utställarna. Besök också vår Facebooksida för evenemanget för mer information.

Agneta PetterssonAgneta Pettersson
Jag har alltid älskat att måla och skapandet tog fart för några år sedan när jag gick en kurs i metoden Vedic Art. När jag målar är jag här och nu och det är som att själva tiden upphör att existera. Jag målar och sen tittar jag på det jag gjort. För det mesta målar jag i akryl men blandar gärna olika tekniker.

 

Anders FredrikssonAnders Fredriksson
Jag är konstsmed på deltid som ett sätt att koppla av från mitt vanliga arbete. Jag jobbar helst med återvunnet järn på grund av miljön och den patinerade ytan samt använder gamla smidesverktyg och koleldad ässja. Arbetar gärna på uppdrag i samråd med beställaren. Det är ett unikt hantverk så det blir aldrig två lika utförande.

 

Ann-Britt TorsekAnn-Britt Torsek
Det hela började i Eskilstuna 1994 på en ABF kurs i oljemålning. Efter flytten till Knivsta är jag medlem i KNAK (Knivsta Amatörkonstnärer) och har deltagit i deras utställning med både tavlor i olja samt på senare år även med foton. I min målning med olja har jag experimenterat med färg, servetter och sand. Jag har ingen formell utbildning i foto, men har haft det som hobby sen 60-talet. Att ta macrobilder är något som fångat mitt intresse på senare år.

 

Anne-Lie NormanAnne-Lie Norman
För mig har skapandet alltid varit en stor del av mitt liv. Jag jobbar helst i blandteknik för det är så gränslöst. Min nyfikenhet för olika material har gjort mig till en mångsysslare inom konsten.

 

Annie BengtsonAnnie Bengtson
Jag har alltid varit intresserad och fascinerad av ädelstenar som jag tycker är naturens underverk. Jag är utbildad gemmolog och håller föredrag, trär om halsband och säljer råstenar och smycken med ädelstenar i olika färger genom mitt företag Gemake.
www.gemake.se

 

Arwo WiströmArwo Wiström
Jag har som vinterhobby att bygga modellbåtar. Jag fantiserar fritt fram form och utseende på mina båtar men får förstås inspiration av båtar jag sett. Jag jobbar helst med segel- och roddbåtar som förebilder. Jag har alltid tyckt om att jobba med detaljer och mina båtar är detaljrika små konsthantverk. Jag började med denna hobby när jag slutade jobba i 70-årsåldern och har nu hållit på i snart 15 år.

 

Hans OdööHans Odöö
Jag fotar allt som intresserar mig. Ofta under resor. Kommer gärna tillbaka till människor eller platser som fångat mitt intresse, för att försöka få ännu bättre bilder. Någon gång blir det artikel, ibland en bok. Tidigt blev jag fotojournalist och var under många år medarbetare på Tidningen Vi. Numera är text och bild en syssla vid sidan av mitt arbete som gestaltare av Linné i Uppsala och över hela världen.
www.odoo.info

 

Kajsa UllmanKajsa Ullman
Jag har arbetat som bildlärare och adjunkt i formlära i 25 år, och samtidigt ägnat mig åt textil konsthantverk och måleri. Jag är medlem i konsthantverk kooperativet Öster om ån i Uppsala sedan många år, och jag har gjort flera offentliga utsmyckningar. På sommaren har jag en liten butik och galleri i Burs på sydöstra Gotland.
www.kajanuppsala.com

 

Kjell ErikssonKjell Eriksson
Jag är trädgårdsmästaren som blev författare och har skrivit många kriminalromaner i Uppsalamiljö om kommissarien Ann Lindell. Min senaste bok handlar om spanska inbördeskriget – Att skjuta hästar. Nu skriver jag på en roman som utspelar sig i Karibien, med arbetsnamnet ”Allt du måste veta om kokosnötter!”

 

Lena BillingskogLena Billingskog
I min serie OVUM låter jag möblerna med sitt formspråk ta en självklar plats i rummet. Men de är också anpassade efter oss och gjorda med tanke på hur vi rör oss. Jag är utbildad på Konstfack möbler och inredning samt bildlärare. Jag är medlem i Kaleido Uppsala.
www.ovum.se

 

Sören HolmströmSören Holmström
Jag är från Norrtälje och målar i huvudsak i temperatekniker för att det möjliggör snabba förändringar i bilden… Det gillar jag :o)
www.sorensfargkultur.se

 

Teater SuscenaTeater Suscena
”-Välkommen in i teaterns magiska värld!” Det är vi på Teater Suscena som ligger bakom KnivstaRevyn och ”SommarTeatern”. Suscena startade 2006 och producerar och spelar barnteater, fars, revy mm. På repertoaren har vi flera aktuella produktioner som kan bokas och spelas inomhus och utomhus. Det är en ren energikick att få vara med i den här gruppen. Det är ett fantastiskt gäng och vi har så roligt ihop.
www.suscena.se