Planritning Ekhamn

Karl IX:s Sal

Den stora salen är 7,3 m bred och 7 m djup. Där finns bord med följande mått (alla med rundade hörn):
– 1 st 350×145 cm med plats för 12-14 personer
– 4 st 255×100 cm med plats för 10 personer
– 1 st 210×105 cm med plats för 8 personer

Bilderna nedan visar hur man ställer borden för att få plats med 60-62 personer.

Terrassen

Terrassen utanför salen är 7,5 m bred och 8 m djup. Sommartid har vi utemöbler där med 8 rektangulära bord som är 150×90 cm med plats för 4 personer vid varje bord. Gör man långbord av dem går det att få plats för 5 personer per bord. Använder man våra smala klappstolar går det att sitta 6 personer per bord, men det blir lite trångt.

Trädäcket

Bredvid terrassen finns ett trädäck med tillhörande tält. Det är en utmärkt plats för att duka långbord eller att använda som dansbana. Trädäcket har måtten 12×6 m.
Inräknat de 8 borden på terrassen finns det totalt 18 st utebord som är 150×90 cm som kan dukas i tre långbord med 6 bord i varje länga, dvs varje långbord blir 9 m långt. Då ryms 90 personer, eller 96 personer om man även använder gavlarna.

Sovrummen i herrgården

I herrgården finns det sex sovrum med totalt 20 vanliga sängar (inga våningssängar). Dessutom finns det en bäddsoffa för 1-2 i kontoret på bottenvåningen. I konferensrummet en trappa upp finns det en bäddsoffa för två personer. Totalt finns alltså möjlighet för upp till 24 övernattande.
Observera att Ekhamn är ett bostadshus och att det därmed inte är ”hotellstandard” på sovrummen med egen toalett mm. Totalt finns det fyra toaletter i huset att dela på, varav två med dusch. Alla är nyrenoverade.

Sovrummen i Västra flygeln

Övervåningen på den västra flygeln (som ligger till höger om du står på trappan till herrgården och tittar mot flyglarna) håller på att renoveras och blir helt klart våren 2023. Där finns fyra sovrum med två sängar i varje. Observera att rummen är små och bara har plats för övernattning, men det finns ett gemensamt rum där man kan sitta och umgås.

Nedan är några bilder som det ser ut just nu: