I Ekhamns salonger – Konst, kultur och kreativitet 2019

30 maj-2 juni 2019 :: Konst, kultur & kreativitet

Under Kristi Himmelsfärdshelgen har vi åter öppet hus på Ekhamn med utställning och försäljning av målningar, foton, smycken, keramik mm. Gör en utflykt och gå runt i våra salonger och titta på det som våra utställare visar upp. Passa på att ta en fika eller kanske äta en korv eller glass på vår sjöterrass.

Öppettider

Torsdag 30 maj :: öppet kl 11-17 med vernissage kl 12 då vi bjuder på bubbel och tilltugg
Fredag 31 maj :: öppet kl 10-17
Lördag 1 juni :: öppet kl 10-17
Söndag 2 juni :: öppet kl 10-16

Kom i gammelåk!

Kommer du körandes i en bil, mc, traktor e dyl som är 40 år eller äldre så parkerar du uppe vid herrgården och blir bjuden på fika för två personer. Gäller torsdag till lördag, på söndagen arrangerar vi Upplandsrundan med särskild anmälan.

Våra utställare

Nedan presenteras de utställare som är helt klara för närvarande. Fler tillkommer efter hand och det brukar vara 10-12 utställare för tavlor, fotografier, smycken, konstsmide, sång och musik, keramik, textilier mm.

Anders FredrikssonAnders Fredriksson
Jag är konstsmed på deltid som ett sätt att koppla av från mitt vanliga arbete. Jag jobbar helst med återvunnet järn på grund av miljön och den patinerade ytan samt använder gamla smidesverktyg och koleldad ässja. Arbetar gärna på uppdrag i samråd med beställaren. Det är ett unikt hantverk så det blir aldrig två lika utförande.
070-496 76 96
anders.fred@telia.com

Anita Ellström
Jag är en autodidakt konstnär och använder olika tekniker och färgkombinationer för att skapa kontraster i mina tavlor. Jag målar även på trä, metall och glas. Jag fotograferar och gör fotokonst samt fotomontage. Det är alltid spännande att skapa för jag vet aldrig hur resultatet blir. Jag har en egen atelje med brännugn där jag även gör keramik med olika tekniker.
070-922 62 22
anita@amelltings.se
www.amelltings.se

Annie BengtsonAnnie Bengtson
Jag har alltid varit intresserad och fascinerad av ädelstenar som jag tycker är naturens underverk. Jag är utbildad gemmolog och håller föredrag, trär om halsband och säljer råstenar och smycken med ädelstenar i olika färger genom mitt företag Gemake.
070-557 06 22
annie@gemake.se
www.gemake.se

Canilla Enskär
Sången har alltid varit en stor del av mitt liv. Att arbeta med texter och tolkningar av musik är en utmaning och en mycket spännande och kreativ process. Jag tolkar låtar som har framförts av bl6nbsp;a Nat King Cole, Billie Holiday och Monica Zetterlund. På programmet står amerikanska evergreens, svenska melodier och musikallåtar som ”Summertime” och ”Over the Rainbow”.
073-460 33 51
hej@canillaenskar.se
www.canillaenskar.se

Charlotta Blomgren
Jag är konstnär och bor i Knivsta. Just nu arbetar jag mest med måleri som uttrycksform. Jag trivs med att variera mina motiv och hittar inspiration till dem överallt om kring mig. Jag vill utvecklas som konstnär och utmanar mig själv med nya tekniker. Min idé bank verkar vara outtömlig och så länge idéerna och inspiration finns där, målar jag.
070-605 35 96
chablo@hotmail.se
www.charlottablomgrenkonst.se

Hans OdööHans Odöö
Jag fotar allt som intresserar mig. Ofta under resor. Kommer gärna tillbaka till människor eller platser som fångat mitt intresse, för att försöka få ännu bättre bilder. Någon gång blir det artikel, ibland en bok. Tidigt blev jag fotojournalist och var under många år medarbetare på Tidningen Vi. Numera är text och bild en syssla vid sidan av mitt arbete som gestaltare av Linné i Uppsala och över hela världen.
070-855 66 22
odoo@me.com
www.odoo.info

Kjell Eriksson
”Som vi har väntat”, så kan man sammanfatta reaktionerna på beskedet att jag skrivit en fortsättning på serien om Ann Lindell vid Uppsalapolisen. Det är 10 år sen sist. Boken, ”Den skrattande hazaren”, har varit ett nöje att skriva, att få återknyta till Uppsala och Uppland. Den släpps lagom till utställningen på Ekhamn.
070-246 71 92
kjelleriksson6@gmail.com

Marie Tano
Jag är en person som alltid har hållit på med hantverk. Mina kakfat gör jag av tallrikar som jag köper av olika secondhand affärer. Jag gör även smycken av runda ringar i olika storlekar.
070-963 43 11
marietano46@gmail.com

Tomas Gustafsson Rock
Tomas var en mycket kreativ och livsbejakande person, älskade sin konst och hade en enorm skaparglädje. Sommarbostaden i dalarna låg honom mycket varmt om hjärtat och återkommer ofta i hans tavlor. Efter Tomas bortgång är det jag, hans fd fru Eva, som ställer ut hans tavlor.
070-957 74 21
karlsro@hotmail.com