Julgranar på Ekhamn

Att i skogen få välja ut och hugga sin egen julgran är en spännande upplevelse för både stora och små. Vi på Ekhamn har länge haft det som tradition i familjen och nu har även du möjlighet att uppleva detta.

En söndag i december öppnar vi upp vår herrgård – som ligger mellan Uppsala och Stockholm – för dig som vill hämta din egen gran i våra skogar. Eftersom vi inte har en julgransodling, utan hämtar granarna i den ”vanliga” skogen, finns bara ett 20-tal granar som väntar på att få fira jul hemma hos en familj. Så boka din gran innan de tar slut!

Så här går det till att hugga sin gran hos oss:
– Du bokar en ledig tid och betalar din gran i förväg.
– Du och din familj kommer till Ekhamn minst 20 min innan överenskommen tid för avprickning och för att få fikabiljetter.
– Ni får skjuts ut i skogen där vi visar var det finns granar.
– Låna en såg, eller använd er egen, och välj ut och hämta den gran ni gillar bäst.
– Sen får ni skjuts tillbaka till herrgården där vi bjuder på kaffe, saft, läsk, glögg, bullar mm.
– Korv och pannkakor finns att köpa för den som är lite mer sugen.
– Alla barn får besöka vår spökkällare – tillsammans med en vuxen om det känns läskigt – och hämta en godispåse.
– I herrgården finns också ett litet urval av julklappar till försäljning.

Priserna för 2020 är inte satta ännu, men 2019 var priset för en vuxen och ett barn 700 kr med transport till/från skogen, julgran, fikabuffé och godispåse. Var man fler betalade man 250 kr/vuxen och 150 kr/barn (3-15 år, barn under tre år är gratis).

Bokningen inför julen 2020 kommer att öppna under november. Vill du vara säker på att få en inbjudan så gör du en intresseanmälan genom att skicka ett mejl till info@ekhamn.se.

Välkomna till Ekhamns skogar!