Julgranar på Ekhamn

Att välja ut och hugga sin egen julgran i skogen är en spännande upplevelse för både stora och små. Vi på Ekhamn har länge haft det som tradition i familjen och nu har även du och din familj möjlighet att uppleva detta.

En söndag i december varje år öppnar vi upp vår herrgård – som ligger mellan Uppsala och Stockholm – för er som vill hämta en egen gran i våra skogar. Eftersom vi inte har en julgransodling, utan hämtar granarna i den ”vanliga” skogen, finns bara ett begränsat antal granar som väntar på att få fira jul hemma hos en familj. Det är spännande att gå runt i skogen och leta julgran, men ibland tar det en stund att hitta just den man vill ha – så ha tålamod!

Så här går det till att hugga sin gran hos oss:
– Du bokar en ledig tid och betalar för gran och antal deltagare i förväg.
– Ni kommer till Ekhamn på överenskommen tid för avprickning och information.
– Ni får skjuts ut i skogen eller promenerar dit själva. Vår karta visar var granarna finns.
– Låna en såg, eller använd er egen, och välj ut och hämta den gran ni gillar bäst.
– Sen går eller skjutsas ni tillbaka till herrgården. Där samlas ni ute vid någon av våra lägereldar.
– Vi bjuder på kaffe, te, varm choklad, saft, bullar mm. Alla får också varm korv att grilla över elden.
– Alla barn får besöka vår spökkällare – tillsammans med en vuxen om det känns läskigt – och hämta en godispåse.

Grundpriset för att hämta hem en gran är 400 kr. Utöver det betalar varje vuxen 250 kr och barn 3-15 år 150 kr. Barn under tre år följer med gratis. En familj med t ex två vuxna samt tre barn på 9, 5 och 2 år betalar alltså 400 + 2×250 + 2×150 + 0 = 1.200 kr.

Välkomna till Ekhamns skogar!

Anmälan

I mitten av november öppnar vi anmälan till årets julgranshuggning. Då kommer du att finna ett formulär nedan som du använder för din anmälan. Vill du redan nu anmäla ditt intresse, så skickar du ett mejl till info@ekhamn.se med dina kontaktuppgifter så kommer du att få en inbjudan när årets anmälan har öppnat.