Våra aktiviteter

Badtunna – bugg – teater – mordgåta – dekorationer


Sätt guldkant på er vistelse hos oss genom att utnyttja några av de aktiviteter vi erbjuder

På Ekhamn finns också ett företag som hjälper dig med aktiviteter när du hyr gården. Det är Sagolik Upplevelse som hyr ut vedeldad badtunna och festdekorationer samt håller mordgåtor och kurser i dans och teater. När ni hyr herrgården får ni som en guldkant på er vistelse lite extra service. Er vistelse på Ekhamn blir helt enkelt lite mer sagolik.

Hyr en vedeldad badtunna

Vår mysiga badtunna med träpanel rymmer upp till 8-10 personer. När du hyr badtunnan i samband med din vistelse på Ekhamns Gård står tunnan på plats och är fylld med vatten. Dessutom ingår all ved och rengöring. Inget krångel, ingen stress – bara att elda på och bada!

Hygienen är viktig. Därför är badtunnans insida gjord i glasfiber och alltid ren och fräsch när du hyr den. Kaminen är placerad på utsidan, vilket gör att risken att bränna sig minskar och det går att sitta i hela tunnan.

Läs gärna mer om vår badtunna.

Lär er att bugga med Åhej

Vill ni lära er att dansa? En buggkurs blir ett roligt inslag under er vistelse på Ekhamn! Vår instruktör anpassar både nivå och tema utifrån deltagarnas önskemål och tidigare erfarenhet.

Vi lär ut Åhej-teknik. Det är en modern variant av bugg, där dansen är fri och rolig för både förare och följare. Går du ut och dansar socialt är det denna form av bugg som ni har mest nytta av, speciellt i Uppsala- och Stockholmsområdet.

Läs gärna mer om att boka buggkurs.

Gå en teaterkurs i improvisation

Att spela teater ska vara kul! Oavsett om du är van teaterapa eller om du aldrig har stått på en scen förut så passar våra kurser i improvisationsteater dig. Tack vare att teaterformen är så fri går det bra att deltagarna i samma grupp har blandad erfarenhet. Teaterformen är också ett utmärkt sätt att lära känna varandra i lekfull anda.

Improvisationsteater är en form av teater där allt som sägs och görs sker i stunden. Det finns alltså inget manus och ingen förutbestämd regi. Istället för manus håller vi oss till teatertekniker, där varje scen som spelas blir unik varje gång. Och vet du det bästa av allt? Det går inte att göra fel!

Läs gärna mer om att boka teaterkurs.

Lös en mordgåta tillsammans

En mordgåta blir en oförglömlig aktivitet på er fest! Alla får varsin roll i spelet där en är den kallblodige mördaren, men alla är ovetandes om vad som kommer att ske under kvällen. Vem har en hemlig affär? Vem bär på en djup sorg? Vem har motiv för att mörda och vem ljuger om sitt alibi? Frågorna är många och svaren finns dolda bland intrigerna. Förbered er för en sagolik upplevelse…

Läs gärna mer om att boka en mordkväll.

Hyr festdekorationerna hos oss

Förhöj mysfaktorn med våra fina ljusslingor, risbollar och värmeljushållare! Rislamporna ger en sagolik känsla när de hänger i taket i stora salen och ljusbollarna höjer stämningen vid borden till det där lilla extra. Passar perfekt även till bröllopsfesten!

Se bilder och läs mer om våra dekorationer.

Övriga aktiviteter

Har du någon egen idé om vad ni vill göra? Ni kanske vill att vi ska ordna en femkamp, tipsrunda, skattjakt eller andra lekar? Kontakta oss så hjälper vi till att lösa det!